Beste Autofabrikanten

Door neothor op vrijdag 21 november 2008 12:33 - Reacties (16)
Categorie: Gezwam, Views: 4.102

Ik heb gemerkt dat jullie de laatste tijd geen richtingaanwijzers in de auto's stoppen. Dit komt vooral voor bij de duurdere auto's. Ik zou verwachten dat wanneer mensen veel geld neer leggen voor een auto dan een auto zou willen hebben inclusief richting aanwijzers.

De gedachte dat de bestuurders de richtingaanwijzers niet gebruiken omdat ze te lui zijn is ook door mijn hoofd gegaan. Maar ik kan me niet voorstellen dat zo'n kleine handeling te veel werk is voor mensen.

Ik zou graag zien dat jullie deze weer installeren in jullie nieuwe modellen. Dit voorkomt veel frustratie op de weg

Met vriendelijke groet

Tussen de koeien

Door neothor op woensdag 19 november 2008 18:00 - Reacties (7)
Categorie: Werk, Views: 3.231

Nee ik ben niet een boer geworden ik ben nog steeds ICT'er maar ik zit nu wel een week tussen de koeien. Op het moment ben ik namelijk gedetacheerd bij een klein bedrijfje in driebergen en hun pand bevind zich bij een boederij. Als ik dus naar buiten kijk zie ik doe koeien grazen. Heerlijk rustgevend ;)

Dat rustgevende gevoel heb ik ook wel nodig want om daar te komen moet ik langs amersfoort en dat betekend file. Ik ben al wel een aantal jaar op de weg te vinden maar niet werkelijk elke dag in een file. En elke dag blijf ik me verbazen over mijn medeweggebruikers want wat zijn er veel arrogante en stomme mensen op de weg zeg. Dat mensen niet goed kunnen rijden of weinig vertrouwen hebben in hun rijkunsten kan ik door de vingers zien. Maar mensen die vinden dat ze beter zijn dan een ander kan ik echt niet tegen. Dan moet ik zeggen dat het natuurlijk niet helpt om in een heuse nissan micra te rijden maar dat is nog geen rede om te denken dat ze meer zijn dan een ander.

De nissan micra is een bakkie dat ik ter leen heb gekregen voor deze opdracht. Omdat het nog een kleine opdracht is en ik niet heel lang in de detachering zit krijg ik nog geen lease auto en dat zal zeker geen micra zijn ;). Wel moet ik zeggen dat ik me heb verbaasd over die kleine nissan micra maar wat een beest is dat ding. Hij ziet er zo onschuldig uit maar met een 1.6 motor is hij zeker wel vooruit te branden. Dit heeft helaas twee nadelen. Het is heel makkelijk om te hard te rijden en heb de eerste bekeuring al binnen :p en het is een rot ding om file mee te rijden. Doordat hij zo pittig is moet ik heel erg op passen dat ik niet bij de voorganger achterop zit.

De opdracht zelf is leuk en bevat het implementeren van webservices binnen een .Net omgeving. Ik weet al wel hoe dit gebeurd maar nooit echt gedaan binnen .Net. Wat ik stiekum wel een beetje jammer vind is dat het in VB.Net is. Persoonlijk heb ik het niet zo op die taal. Geef mij maar brackets, curly brackets, punt komma's en pipelines in plaats van die spreek taal ;)

Ook het bedrijf, Sure-IT, is leuk om te werken. Het is wat kleiner wat ik gewend ben maar dat betekend niet minder gezellig en ook de snack-attack dat ik gewend ben op vrijdag middag komt hier voor.

Kortom heb het prima naar mijn zin

Listening to Blood Red Shoes with Forgive Nothing


http://tweakers.net/ext/f/7FkKvQ9GuAQGvBCZysLbX8oF/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/wrcnzVGxfDMJIhcPt2TUc5q6/thumb.jpg

De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring

Door neothor op maandag 19 mei 2008 09:25 - Reacties (11)
Categorie: Leesvoer, Views: 8.977

Zoals ik al in een eerdere post had geschreven ben begonnen met het lezen van meer fantasy boeken. Ik ben begonnen met "De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring" van Raymond E. Feist en ik moet zeggen dat ik het een geweldige serie vond.

Vooral de eerste drie boeken vond ik geweldig deze beschreven het verhaal van de opening van de scheuring tussen Midkemia en Kelewan en de consequenties daarvan. In deze boeken zie je verschillende opgroeien van onervaren jongeren tot gewinterde veteranen. En in het geval van Puc en Tomas tot wezens van grote macht.

Na het derde boek is de verhaal lijn afgesloten en daarom was ik heel benieuwd naar het vierde boek. Deze viel helaas wat tegen. Dit boek speelt zich af een aantal jaar na het derde boek en daardoor heb je de ontwikkeling van een aantal figuren wat gemist.

Dit vond ik jammer maar het boek zelf was ook minder spannend dan de andere drie boeken. Dit gaat namelijk over de twee zonen van Arutha, Prins van het koningrijk en belangrijk figuur in boek 2 en 3, die naar een naarbij gelegen land gaan voor een viering.

Gedurende deze reis raken de twee broers elkaar kwijt en volg je de verschillende wegen. De ene broer volgt een pad van ontberingen en de andere een pad van politieke spelletjes en veel sex. Waar Feist de vorige boeken wat te preuts had geschreven vond ik deze overdreven. Wel worden er in dit boek een aantal leuke figuren geintroduceerd die ook een rol gaan spelen in het laatste boek van deze serie.

Dit laatste boek gaat over de jongste zoon van Arutha. Arutha vind dat Valentijn wat moet opgroeien en stuur hem naar zijn oom in schreiborg om daar te gaan werken. Wanneer schreiborg wordt overvallen gaat valentijn in de achtervolging om de gevangen te bevrijden.

Dit laatste boek uit de serie is weer een juweeltje in mijn ogen en heb deze ook in een weekend uitgelezen 8)7. Het zit weer vol met avontuur en humor en je ziet de personages in het boek ontwikkelen.

Conclusie:
Een leuke serie boeken waarin de eerste drie de beste zijn. Dit komt ook doordat deze in verband staan met elkaar. Het vierde boek is een beetje een vreemde eend in de bijt en is ook de minste.

Doordat ik niet heel veel vergelijkings materiaal heb qua fantasie boeken zal ik hier geen cijfer aan hangen. Maar deze serie spreekt mij zo aan dat ik de volgende serie ben gaan lezen namelijk "Keizerrijk-trilogie".

ASP.Net, Mijn ervaringen tot nu toe

Door neothor op woensdag 9 april 2008 09:22 - Reacties (18)
Categorieën: Afstuderen, The Dev Zone, Views: 9.384

Ik werk nu een aantal weken met asp.net en de taal begint redelijk vertrouwd aan te voelen. De meeste dingen kan ik zonder al te veel problemen bouwen al blijf ik soms wat hard leers.

Nu kan ik dan ook voor mezelf een duidelijker beeld vormen over ASP.Net en wat ik er nou eigenlijk van vind. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat het absoluut niet mijn taal voor webontwikkeling is.

C# Code-behind _/-\o_
Het grootste pluspunt van ASP.Net is de code-behind en dat is in mijn geval C# En ik vind het heerlijk. Mischien komt die omdat ik vanaf de JAVA af kom maar de taal zit heel lekker in elkaar.

Tot nu toe ben ik maar tegen 1 ding aangelopen en dat betreft de exceptions. Ik kon vanuit JAVA een try-catch block forceren vanuit een functie en dit kan helaas niet in C#. Wel kan je in de comments meegeven dat deze gegooid kan worden maar hij hoeft niet opgevangen te worden. Toch een beetje jammer vooral als je code schrijft waar andere mensen mee verder gaan.

Namespaces
Meerdere namespaces :9~. Iets wat er wel aan zit te komen in PHP5 (mischien al is :?) maar tot op heden nog niet mee kon werken wat betreft webontwikkeling. Geen geklooi meer je klassen hernoemen maar gewoon in een eigen namespace.

Presentatielaag
En hier begin ik het minder leuk te vinden :+ Er is een dappere poging gedaan om een runtime te simuleren om het (denk ik) makkelijker te maken om applicatie ontwikkelaars over te laten stappen op webontwikkeling maar dit gaat helaas tenkoste van de flexibiliteit.

Standaard Webcontrols voldoen 9 van de 10 keer niet aan mijn eisen en de HTML output is vaak om te huilen. Het hoogtepunt was nog wel de standaard meegeleverde Menu Webcontrol.

HTML:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<script type="text/javascript">
<!--
var theForm = document.forms
<script type="text/javascript">
<!--
var theForm = document.forms['form1'];
if (!theForm) {
  theForm = document.form1;
}
function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) {
  if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) {
    theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget;
    theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument;
    theForm.submit();
  }
}
// -->
</script>


<script src="/Foobar/WebResource.axd?d=WKWYyDjwZ0uaYkU4gDPqJA2&amp;t=633253723763395285" type="text/javascript"></script>


<script src="/Foobar/WebResource.axd?d=6yB-78mTVPhibFGaZ-bJvw2&amp;t=633253723763395285" type="text/javascript"></script>
  <div>
    <a href="#Menu1_SkipLink"><img alt="Skip Navigation Links" src="/Foobar/WebResource.axd?d=YQx4JndOIIVr5Wfrgl_9YA2&amp;t=633253723763395285" width="0" height="0" style="border-width:0px;" /></a><table id="Menu1" class="Menu1_2" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
  <tr onmouseover="Menu_HoverStatic(this)" onmouseout="Menu_Unhover(this)" onkeyup="Menu_Key(event)" id="Menu1n0">
    <td><table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%">

      <tr>
        <td style="white-space:nowrap;width:100%;"><a class="Menu1_1" href="foobar.aspx">Foobar</a></td><td style="width:0;"><img src="/Foobar/WebResource.axd?d=smienqi_03xrDeFTJVhcrH1jcwcHrgu0A16uZqJ-xkE1&amp;t=633253723763395285" alt="Expand Foobar" style="border-style:none;vertical-align:middle;" /></td>
      </tr>
    </table></td>
  </tr><tr onmouseover="Menu_HoverStatic(this)" onmouseout="Menu_Unhover(this)" onkeyup="Menu_Key(event)" id="Menu1n1">
    <td><table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%">
      <tr>
        <td style="white-space:nowrap;width:100%;"><a class="Menu1_1" href="Pellentesque.aspx">Pellentesque porta</a></td>

      </tr>
    </table></td>
  </tr>
</table><div id="Menu1n0Items" class="Menu1_0">
  <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr onmouseover="Menu_HoverDynamic(this)" onmouseout="Menu_Unhover(this)" onkeyup="Menu_Key(event)" id="Menu1n2">
      <td><table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%">
        <tr>
          <td style="white-space:nowrap;width:100%;"><a class="Menu1_1" href="Lorum.apsx">Lorum Ipsum</a></td>

        </tr>
      </table></td>
    </tr><tr onmouseover="Menu_HoverDynamic(this)" onmouseout="Menu_Unhover(this)" onkeyup="Menu_Key(event)" id="Menu1n3">
      <td><table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="100%">
        <tr>
          <td style="white-space:nowrap;width:100%;"><a class="Menu1_1" href="Sed.aspx">Sed sollicitudin</a></td>
        </tr>
      </table></td>

    </tr>
  </table><div class="Menu1_0" id="Menu1n0ItemsUp" onmouseover="PopOut_Up(this)" onmouseout="PopOut_Stop(this)" style="text-align:center;">
    <img src="/Foobar/WebResource.axd?d=cAxLL5NOVQFD69E_hHONQuaACnmYBYO7IC0lkWIQOgk1&amp;t=633253723763395285" alt="Scroll up" />
  </div><div class="Menu1_0" id="Menu1n0ItemsDn" onmouseover="PopOut_Down(this)" onmouseout="PopOut_Stop(this)" style="text-align:center;">
    <img src="/Foobar/WebResource.axd?d=YP27Fhxd7MDlCgi1iXmpgZyyc8aMY1Ohk1RSG4l-ZJA1&amp;t=633253723763395285" alt="Scroll down" />
  </div>
</div><a id="Menu1_SkipLink"></a>
  
  </div>
  

<script type="text/javascript">
<!--
var Menu1_Data = new Object();
Menu1_Data.disappearAfter = 500;
Menu1_Data.horizontalOffset = 0;
Menu1_Data.verticalOffset = 0;
// -->

</script>


I rest my case ;)

Conclusie
Ik zal uiteindelijk toch gaan voor PHP5 voor webontwikkeling maar ik zal zeker verder gaan verdiepen in C#/Mono.

Listening to Chimaira with Overlooked

Over 4000 geeks

Door neothor op zondag 24 februari 2008 13:58 - Reacties (2)
Categorieën: Hard-, Software, The Dev Zone, Views: 5.325

http://tweakers.net/ext/f/wxXLyuQyGJpnRY061WLKj4MI/full.png


Fosdem 2008
 • 4000+ Geeks
 • 200+ Lectures
 • 2 Days
 • 0 Euro
Het is voor mij het tweede jaar dat ik naar fosdem ben gegaan. En het is mijn ogen weer een succes. Dit heeft meer de hoeveelheid bier en gezelligheid te maken dan met de lezingen die er waren. :9

Het begon dan vrijdag avond goed met het beer event. Onbeperkt belgische bieren zuipen voor 20 eurotjes. Geen slechte deal zo zeg ik zelf ;). Maar ook zaterdag avond hebben we lekker gedronken.

Maar we kwamen natuurlijk niet alleen voor het bier maar ook voor de lezing. Alleen vielen het aantal interresante lezingen mij tegen. Van de 200 lezingen die er waren heb ik er maar een aantal bezocht namelijk:
 • PHP6
 • Wesnoth
 • Xen
 • Virtual Box
Hiervan waren vooral Xen en Virtual Box interresant omdat die een aantal dingen vertelden en zelf waarschijnlijk Virtual Box wil gaan gebruiken om mijn Ubuntu/Windows te vervangen.

Nu nog 1 laatste lezing over OpenOffice Hacking en mischien nog een boek kopen en dan voer en op de trein terug naar huis.