De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring

Door neothor op maandag 19 mei 2008 09:25 - Reacties (11)
Categorie: Leesvoer, Views: 8.960

Zoals ik al in een eerdere post had geschreven ben begonnen met het lezen van meer fantasy boeken. Ik ben begonnen met "De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring" van Raymond E. Feist en ik moet zeggen dat ik het een geweldige serie vond.

Vooral de eerste drie boeken vond ik geweldig deze beschreven het verhaal van de opening van de scheuring tussen Midkemia en Kelewan en de consequenties daarvan. In deze boeken zie je verschillende opgroeien van onervaren jongeren tot gewinterde veteranen. En in het geval van Puc en Tomas tot wezens van grote macht.

Na het derde boek is de verhaal lijn afgesloten en daarom was ik heel benieuwd naar het vierde boek. Deze viel helaas wat tegen. Dit boek speelt zich af een aantal jaar na het derde boek en daardoor heb je de ontwikkeling van een aantal figuren wat gemist.

Dit vond ik jammer maar het boek zelf was ook minder spannend dan de andere drie boeken. Dit gaat namelijk over de twee zonen van Arutha, Prins van het koningrijk en belangrijk figuur in boek 2 en 3, die naar een naarbij gelegen land gaan voor een viering.

Gedurende deze reis raken de twee broers elkaar kwijt en volg je de verschillende wegen. De ene broer volgt een pad van ontberingen en de andere een pad van politieke spelletjes en veel sex. Waar Feist de vorige boeken wat te preuts had geschreven vond ik deze overdreven. Wel worden er in dit boek een aantal leuke figuren geintroduceerd die ook een rol gaan spelen in het laatste boek van deze serie.

Dit laatste boek gaat over de jongste zoon van Arutha. Arutha vind dat Valentijn wat moet opgroeien en stuur hem naar zijn oom in schreiborg om daar te gaan werken. Wanneer schreiborg wordt overvallen gaat valentijn in de achtervolging om de gevangen te bevrijden.

Dit laatste boek uit de serie is weer een juweeltje in mijn ogen en heb deze ook in een weekend uitgelezen 8)7. Het zit weer vol met avontuur en humor en je ziet de personages in het boek ontwikkelen.

Conclusie:
Een leuke serie boeken waarin de eerste drie de beste zijn. Dit komt ook doordat deze in verband staan met elkaar. Het vierde boek is een beetje een vreemde eend in de bijt en is ook de minste.

Doordat ik niet heel veel vergelijkings materiaal heb qua fantasie boeken zal ik hier geen cijfer aan hangen. Maar deze serie spreekt mij zo aan dat ik de volgende serie ben gaan lezen namelijk "Keizerrijk-trilogie".

Volgende: Tussen de koeien 11-'08 Tussen de koeien
Volgende: ASP.Net, Mijn ervaringen tot nu toe 04-'08 ASP.Net, Mijn ervaringen tot nu toe

Reacties


Door Tweakers user the slayer, maandag 19 mei 2008 13:08

Inderdaad onzettend goeie serie!

Door Tweakers user !GN!T!ON, maandag 19 mei 2008 14:03

hey, bedankt voor de tip! ik ben al een tijdje op zoek naar dit soort serie, maar ik pak hem dan wel op in het engels denk ik :)

Door Tweakers user knightofn1, maandag 19 mei 2008 14:27

Ik denk dat de volgende serie je nog beter zal bevallen, net zoals de eerste 3 boeken en de krondor serie is die zeer sterk. Als je dit soort boeken bevalt kan ik je ook de rad des tijds(wheel of time) boeken aanraden en de Wetten van de magie.

Door Tweakers user neothor, maandag 19 mei 2008 14:46

@knightofn1:
Wetten van magie heb ik ook idd goede verhalen over gehoord. Maar ik heb nog aardig wat boeken te gaan.
Keizerrijk Triliogie En Slangen oorlog :p

Door Tweakers user Equator, maandag 19 mei 2008 15:06

Slangenoorlog is ook een leuk verhaal. Ga je eigenlijk nog even verder in het verhaal. Daarna kan je nog doorgaan met het conclaaf der schaduwen. Ook erg leuk.

Je kan je ook nog de legenden van de oorlog van de grote scheuring lezen. Het eerste boek, Eervolle vijand, is nog wel te verkrijgen, maar de laatste 2 boeken zijn nergens leverbaar. :(

De Keizerrijk trilogie is niet meer van alleen Feist, maar ook van een ander wat zorgt voor een wat afwijkende schrijfwijze (van horen zeggen)

Maar goed, ik ga binnenkort beginnen aan de Wetten van de magie.

Wel leuk om te lezen dat anderen deze boeken ook kennen. :)

Door Tweakers user knightofn1, maandag 19 mei 2008 15:16

Die legenden van de oorlog van de grote scheuring zijn niet echt geweldig kan ik je zeggen. Tenzij je echt alles al gelezen hebt van Feist en meer wilt ;)

Dat hij de Keizerrijk trilogie in samenwerking heeft geschreven met een andere schrijfster klopt wel en daar zijn de boeken niet slechter op geworden, integendeel juist!

Door Tweakers user Equator, maandag 19 mei 2008 15:53

Zijn die legenden ook niet samen met een ander geschreven.. Want daarin merkte ik ook al een verandering van schrijfstijl.. En ach, ik moet alleen de 2 laatste van de legenden nog lezen, en de keizerrijk trilogie.. De rest heb ik (2x) gelezen :)

Tenzij er niet nog een nieuwe reeks is opgedoken waarvan ik het bestaan niet wist ;)

Door Tweakers user Gerco, maandag 19 mei 2008 15:59

Er zijn iets teveel van die grote scheuring boeken verschenen inmiddels en ik heb de serie na een boek of 8 opgegeven. De nieuwste boeken werden steeds dunner en slechter dus heb ik mijn heil bij Terry Goodkind gezocht.

Recentelijk heb ik het elfde boek van de "Sword of Truth" serie ("De wetten van de magie" in NL) gelezen en ik vond die hele serie briljant. Het enige minpunt is dat er in het 10e boek in zijn geheel vrij weinig lijkt te gebeuren, en eigenlijk alleen een bruggetje tussen het 9e en 11e lijkt te zijn.

Door Tweakers user lordsnow, maandag 19 mei 2008 17:21

Na de eerste drie "Rift War" boeken vondt ik de serie behoorlijk inkakken, Ik ben destijds overgestapt naar de Empire trilogie, en die is wel weer geweldig.

Tip: George R. R. Martin's "A Song Of Ice & Fire" (http://www.georgerrmartin.com/)

Door Tweakers user Motrax, vrijdag 23 mei 2008 00:52

Keizerrijk is een beetje losstaand verhaal van de Riftwar boeken, hoewel Puc/Milamber er even in voor komt en wel meer namen bekend zijn.

Het is een uitstekende trilogie om te lezen, heel sterk.

Door Joan, dinsdag 27 oktober 2009 18:58

ik heb de boeken van het Keizerrijk gelezen en ik was er helemaal weg van, ik las ze zo weg. Ik heb nu dan ook op zoek naar de andere boeken en popel om ze te gaan lezen :)

Reageren is niet meer mogelijk