Zo jong en nu al gemeen

Beste Autofabrikanten

Door neothor op vrijdag 21 november 2008 12:33 - Reacties (16)
Categorie: Gezwam, Views: 4.043

Ik heb gemerkt dat jullie de laatste tijd geen richtingaanwijzers in de auto's stoppen. Dit komt vooral voor bij de duurdere auto's. Ik zou verwachten dat wanneer mensen veel geld neer leggen voor een auto dan een auto zou willen hebben inclusief richting aanwijzers.

De gedachte dat de bestuurders de richtingaanwijzers niet gebruiken omdat ze te lui zijn is ook door mijn hoofd gegaan. Maar ik kan me niet voorstellen dat zo'n kleine handeling te veel werk is voor mensen.

Ik zou graag zien dat jullie deze weer installeren in jullie nieuwe modellen. Dit voorkomt veel frustratie op de weg

Met vriendelijke groet

De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring

Door neothor op maandag 19 mei 2008 09:25 - Reacties (11)
Categorie: Leesvoer, Views: 8.855

Zoals ik al in een eerdere post had geschreven ben begonnen met het lezen van meer fantasy boeken. Ik ben begonnen met "De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring" van Raymond E. Feist en ik moet zeggen dat ik het een geweldige serie vond.

Vooral de eerste drie boeken vond ik geweldig deze beschreven het verhaal van de opening van de scheuring tussen Midkemia en Kelewan en de consequenties daarvan. In deze boeken zie je verschillende opgroeien van onervaren jongeren tot gewinterde veteranen. En in het geval van Puc en Tomas tot wezens van grote macht.

Na het derde boek is de verhaal lijn afgesloten en daarom was ik heel benieuwd naar het vierde boek. Deze viel helaas wat tegen. Dit boek speelt zich af een aantal jaar na het derde boek en daardoor heb je de ontwikkeling van een aantal figuren wat gemist.

Dit vond ik jammer maar het boek zelf was ook minder spannend dan de andere drie boeken. Dit gaat namelijk over de twee zonen van Arutha, Prins van het koningrijk en belangrijk figuur in boek 2 en 3, die naar een naarbij gelegen land gaan voor een viering.

Gedurende deze reis raken de twee broers elkaar kwijt en volg je de verschillende wegen. De ene broer volgt een pad van ontberingen en de andere een pad van politieke spelletjes en veel sex. Waar Feist de vorige boeken wat te preuts had geschreven vond ik deze overdreven. Wel worden er in dit boek een aantal leuke figuren geintroduceerd die ook een rol gaan spelen in het laatste boek van deze serie.

Dit laatste boek gaat over de jongste zoon van Arutha. Arutha vind dat Valentijn wat moet opgroeien en stuur hem naar zijn oom in schreiborg om daar te gaan werken. Wanneer schreiborg wordt overvallen gaat valentijn in de achtervolging om de gevangen te bevrijden.

Dit laatste boek uit de serie is weer een juweeltje in mijn ogen en heb deze ook in een weekend uitgelezen 8)7. Het zit weer vol met avontuur en humor en je ziet de personages in het boek ontwikkelen.

Conclusie:
Een leuke serie boeken waarin de eerste drie de beste zijn. Dit komt ook doordat deze in verband staan met elkaar. Het vierde boek is een beetje een vreemde eend in de bijt en is ook de minste.

Doordat ik niet heel veel vergelijkings materiaal heb qua fantasie boeken zal ik hier geen cijfer aan hangen. Maar deze serie spreekt mij zo aan dat ik de volgende serie ben gaan lezen namelijk "Keizerrijk-trilogie".

Puc aka Milamber

Door neothor op maandag 4 februari 2008 18:14 - Reacties (17)
Categorie: Leesvoer, Views: 3.840

Gister heb ik het boek De Magier uitgelezen en wat een geweldig boek is dat. Ik ben zelf niet zo'n boekenverslinder maar nadat deze mij aanbevolen werd door moto-moi toch maar weer eens begonnen met lezen.

Na de HP en In de ban van de Ring reeks was dit een mooie aansluitende serie. Voor de mensen die het niet kennen je kan het al raden het is een fantasy boek. Het boek is makkelijk weg te lezen en ik kon er helemaal bij wegdromen.

Dit boek gaat over de oorlog die ontstaat nadat er een magische poort (scheuring in het boek) gemaakt wordt tussen 2 werelden. Namelijk de Midkemia en Kelewan. De tsurani van Kelewan willen Midkemia overnemen en er onstaat een conflict.

Binnen dit verhaal volg je verschillende personages door de jaren heen en je ziet ze veranderen. Je volgt in het begin een magier leerling puc en een soldaat in spe tomas maar gedurende het boek ga je steeds meer personages volgen maar je verliest ook vaak het zicht op bepaalde personages. Hierdoor is het een heel afwisselend boek.

Voor mensen die van fantasy boeken houden en de serie nog niet kennen kan ik dit boek aanbevelen. Ik heb ondertussen het volgende boek al open geslagen.

Veel lees plezier!

Listening to Drowning Pool with Pity

Scorpio

Door neothor op zondag 27 januari 2008 16:06 - Reacties (6)
Categorie: Algemeen, Views: 1.202

Omdat ze zeggen dat een foto meer zegt dan een duizend woorden. Eerst maar een fototje.

http://tweakers.net/ext/f/eZTuS2QlF1BX243hGTSxxWoF/thumb.png

De gedachten van een tatoage speelde al heel lang door mijn hoofd. Ik denk dat ik de gedachte kreeg toen ik nog een klein markje was. Ik was met mijn ouders op vakantie in Spanje waar ze in contact kwamen met een duits stel. De man had een schorpioen op zijn schouder staan en vond dat natuurlijk heel vet.

De jaren erop dacht ik er af en toe wel aan maar pas vorig jaar ging ik er echt over nadenken. Ik had al snel besloten dat ik er 1 wou alleen wist ik nog niet wat en waar. Wel wist ik dat het iets te maken moest hebben met mijn sterrenbeeld.

Al is het hele sterrebeeld verhaal een beetje appart. Ik ben geboren op 22 Oktober en dat is een rot datum qua sterrebeelden. De ene horoscoop dinges zegt dat ik Weegschaal ben en de andere dat ik Schorpioen ben. Uiteindelijk was ik het een beetje zat en ben ik de eigenschappen van beide sterrebeelden gaan opzoeken en daar kwam het volgende uit:

WeegschaalSchorpioen

tactvol, meegaand, aardig, zachtmoedig, vredelievend, bemiddelend, gemakzuchtig, frivool, manipulatief, vleierig, conflict ontwijkend,flirterig

intens, vastberaden, diepgravend, volhardend, beheerst, observerend, wraakzuchtig, hartstochtelijk, gesloten, fanatiek, jaloers, diepzinnig


Ik kon me veel meer vinden in het sterrebeeld schorpioen dan in de weegschaal. Maar zover het sterrebeeld verhaal.

Dus uiteindelijk twee weken geleden naar zo'n tatooboer gegaan en gaan kijken wat ik er op wou hebben. Ik had al naar veel schorpioenen gekeken maar had nooit het "Ja die wordt het"-gevoel. De tatoeboer liet me ook een aantal schorpioenen zien en uiteindelijk deze. Ik had hierbij eigenlijk meteen het idee "Die wil ik'. :9~

En nu twee weken later staat ie erop. Met een paar kleine aanpassingen. En ben er super blij mee. :*)

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn hoe dat nou is zo'n tatoage laten zetten. Je kan het vergelijken met een hete naald die over je huid wordt gehaald. Met als voordeel dat het meteen stopt als hij/zij stopt. Mischien komt het dat ik mischien wat kleinzeerig ben maar ik vond het niet heel prettig ;) Maar zou het absoluut opnieuw doen.

Listening to Muse with Hyper Music

De Eerste Stap

Door neothor op vrijdag 11 januari 2008 16:50 - Reacties (1)
Categorie: Algemeen, Views: 1.017

De eerste sigaret.
De eerste keer fietsen zonder die zijwieltjes
De eerste keer autorijden zonder instructeur
De eerste nacht op kamers.

Het zijn allemaal dingen die wat vreemd aan voelen en soms zet je je daarmee wat voor schut. Maar dat betekend niet dat je daarom niet moet beginnen. Je moet het met vallen en opstaan leren.

Zo ook deze eerste weblog post. Dit is de eerste en waarschijnlijk niet de laatste. Ik wil namelijk via dit weblog mensen op de hoogte houden van mijn afstudeer traject. En natuurlijk ook al die onzinnige dingen die ik meemaak en die mensen helemaal niet interessant vinden.

One a little side note:
Iedereen de beste wensen die ik ken maar ben vergeten het te zeggen 8)7