Dingen die ik lees en iets over te melden heb.

De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring

Door neothor op maandag 19 mei 2008 09:25 - Reacties (11)
Categorie: Leesvoer, Views: 8.960

Zoals ik al in een eerdere post had geschreven ben begonnen met het lezen van meer fantasy boeken. Ik ben begonnen met "De Saga van de Oorlog van de Grote Scheuring" van Raymond E. Feist en ik moet zeggen dat ik het een geweldige serie vond.

Vooral de eerste drie boeken vond ik geweldig deze beschreven het verhaal van de opening van de scheuring tussen Midkemia en Kelewan en de consequenties daarvan. In deze boeken zie je verschillende opgroeien van onervaren jongeren tot gewinterde veteranen. En in het geval van Puc en Tomas tot wezens van grote macht.

Na het derde boek is de verhaal lijn afgesloten en daarom was ik heel benieuwd naar het vierde boek. Deze viel helaas wat tegen. Dit boek speelt zich af een aantal jaar na het derde boek en daardoor heb je de ontwikkeling van een aantal figuren wat gemist.

Dit vond ik jammer maar het boek zelf was ook minder spannend dan de andere drie boeken. Dit gaat namelijk over de twee zonen van Arutha, Prins van het koningrijk en belangrijk figuur in boek 2 en 3, die naar een naarbij gelegen land gaan voor een viering.

Gedurende deze reis raken de twee broers elkaar kwijt en volg je de verschillende wegen. De ene broer volgt een pad van ontberingen en de andere een pad van politieke spelletjes en veel sex. Waar Feist de vorige boeken wat te preuts had geschreven vond ik deze overdreven. Wel worden er in dit boek een aantal leuke figuren geintroduceerd die ook een rol gaan spelen in het laatste boek van deze serie.

Dit laatste boek gaat over de jongste zoon van Arutha. Arutha vind dat Valentijn wat moet opgroeien en stuur hem naar zijn oom in schreiborg om daar te gaan werken. Wanneer schreiborg wordt overvallen gaat valentijn in de achtervolging om de gevangen te bevrijden.

Dit laatste boek uit de serie is weer een juweeltje in mijn ogen en heb deze ook in een weekend uitgelezen 8)7. Het zit weer vol met avontuur en humor en je ziet de personages in het boek ontwikkelen.

Conclusie:
Een leuke serie boeken waarin de eerste drie de beste zijn. Dit komt ook doordat deze in verband staan met elkaar. Het vierde boek is een beetje een vreemde eend in de bijt en is ook de minste.

Doordat ik niet heel veel vergelijkings materiaal heb qua fantasie boeken zal ik hier geen cijfer aan hangen. Maar deze serie spreekt mij zo aan dat ik de volgende serie ben gaan lezen namelijk "Keizerrijk-trilogie".

Puc aka Milamber

Door neothor op maandag 4 februari 2008 18:14 - Reacties (17)
Categorie: Leesvoer, Views: 3.938

Gister heb ik het boek De Magier uitgelezen en wat een geweldig boek is dat. Ik ben zelf niet zo'n boekenverslinder maar nadat deze mij aanbevolen werd door moto-moi toch maar weer eens begonnen met lezen.

Na de HP en In de ban van de Ring reeks was dit een mooie aansluitende serie. Voor de mensen die het niet kennen je kan het al raden het is een fantasy boek. Het boek is makkelijk weg te lezen en ik kon er helemaal bij wegdromen.

Dit boek gaat over de oorlog die ontstaat nadat er een magische poort (scheuring in het boek) gemaakt wordt tussen 2 werelden. Namelijk de Midkemia en Kelewan. De tsurani van Kelewan willen Midkemia overnemen en er onstaat een conflict.

Binnen dit verhaal volg je verschillende personages door de jaren heen en je ziet ze veranderen. Je volgt in het begin een magier leerling puc en een soldaat in spe tomas maar gedurende het boek ga je steeds meer personages volgen maar je verliest ook vaak het zicht op bepaalde personages. Hierdoor is het een heel afwisselend boek.

Voor mensen die van fantasy boeken houden en de serie nog niet kennen kan ik dit boek aanbevelen. Ik heb ondertussen het volgende boek al open geslagen.

Veel lees plezier!

Listening to Drowning Pool with Pity